Een eigen Voorburgse renbaan… | 5 april 1924

Voorburg had 100 jaar geleden een eigen renbaan voor paarden; een particuliere baan van de heer Kruithof. Het baantje was bestemd voor korte afstandsnummers, maar waar die renbaan precies lag kon helaas niet meer getraceerd worden. 
Hoe klein ook, men probeerde goed voor de dag te komen. In 1924 slaagde men er zelfs in om de eerste courses van het seizoen te organiseren, een week voor die op Duindigt. De accommodatie was recent op orde gebracht. Juist omdat in en om Den Haag veel geschikte kortebaanpaarden aanwezig waren, en er ook voldoende mensen woonden die dergelijke races zouden willen bezoeken, bestond er dus kans op succes, zo was althans de verwachting. Die verwachting is echter niet uitgekomen, alleen in 1923 en 1924 heeft, volgens de site van de Nederlandse Draf- en Rensport, deze renbaan gefunctioneerd.
De heer Kruithof is vooral bekend geworden als aannemer die het Olympisch Stadion voor de Spelen van 1928 heeft gebouwd, naar een ontwerp van architect Wils, ook iemand met Voorburgse verbindingen.

(Telegraaf)